Pyydä tarjous

Pyydä tarjous abestikartoituksesta.
Kartoitettava kohde (pakollinen)

Kartoitettava kohde:
KKPHSMuu kiinteistöPlease leave this field empty.


Jätä soittopyyntö

Please leave this field empty.

Asbestikartoitus

Asbestikartoitus, asbestipurku Uusimaa & Etelä-Suomi

Pöyryn timantti oy tekee ammattitaidolla kaikenlaiset asbestityöt ja asbestipurkutyöt. Meiltä onnistuu myös asbestikartoitus ja muut haitta-ainekartoitukset (kuten pah-yhdisteet ja lyijy) asiantuntevasti kaikenlaisiin kohteisiin. Toimialueemme uusimaa ja koko etelä-suomen alue.

Asbestikartoitus

Suomessa asbestikartoitus on lain mukaan tehtävä ennen rakennuksen purkua kaikkiin rakennussaneerauskohteisiin, jotka ovat valmistuneet ennen vuotta 1994. Vuoden 2016 alusta voimaan astunut laki asbestipurkutöistä edellyttää, että remontointi- ja purkutöiden alkaessa on aina kartoitettava materiaalien ja teknisten järjestelmien asbestipitoisuus. Asbestia käytettiin rakentamisessa 1920-1990-luvuilla muun muassa eristeissä, laasteissa, maaleissa, liimoissa ja julkisivumateriaaleissa. Suomessa asbestin käyttö käyttö kiellettiin 1993.

Asbestityöt & asbestipurku

Kiinteistössä olevista materiaaleista ja niiden turvallisuudesta vastaa aina ensisijaisesti kiinteistön omistaja. Omistajan tulee huolehtia siitä, että asbestikartoitus on suoritettu ja mahdollinen asbesti huomioitu ennen korjaustöiden aloittamista. Mikäli asbestia löytyy, on rakennuksen purkutyö lain mukaan tehtävä asbestipurkutyönä. Ajan säästämiseksi asbestikartoitus kannattaa ottaa huomioon jo hyvissä ajoin tulevia huolto- ja korjaustöitä silmälläpitäen.

Olipa kyseessä asbestikartoitus, asbestipurku tai muut vastaavat asbestityöt, meiltä saat aina luotettavan ja asiantuntevan palvelun. Toimialueemme on uusimaa ja koko etelä-suomen alue. Ota yhteyttä!

 

Purkutyönjälkeinen ilmamittaus

Osastointimenetelmällä tehdyn purkutyön jälkeen, purkutilan pinnat on siivottava ja osaston ilma puhdistettava. Osaston puhtaus purkutyön jälkeen on varmistettava aggressiivisella ilmamittauksella, ennen osastoinnin purkamista. Tilassa ei saa olla päättämättömiä tai rikkinäisiä putkieristeitä tai pölyävässä muodossa olevia muita asbestimateriaaleja.

Ilmamittauksen analyysiraportin tuloksen osoittaessa ettei tilan asbestikuitupitoisuus ylitä sallittua, voidaan osastointi purkaa ja tila luovuttaa tilaajalle.
Tilojen luovutuksesta on tehtävä asiakirja, johon on liitettävä tilan puhtaaksi osoittava ilmanäytteen analyysilausunto.

Purkutyön tilanneen rakennuttajan ja purkutyön suorittaneen on yhdessä täytettävä luovutusasiakirjaan ne tiedot, jotka vaikuttavat tilan jatkokäyttäjän turvallisuuteen, esim. tiloihin jääneet asbestipitoiset materiaalit. Tiedot on annettava myös kohteen päätoteuttajalle ja muille työpaikalla toimiville. Rakennuttajan on kirjattava tiedot rakenteisiin jätetyistä asbestimateriaaleista myös tilan loppukäyttäjälle annettaviin käyttö-, huolto- ja kunnossapito-ohjeisiin.

Rakennuttajalla tarkoitetaan henkilöä tai organisaatiota, joka ryhtyy rakennushankkeeseen tai muuta, joka ohjaa ja valvoo rakennushanketta taikka jos edellä mainittuja ei ole, sillä tarkoitetaan tilaajaa.

Löydät meidät täältä

Klikkaa kartta esille

Pöyryn Timantti Oy

Ida Ekmanintie 1 N 112
00400 Helsinki Suomi

Puhelin

050 3442710

info@poyryntimantti.fi

Please leave this field empty.

Jätä soittopyyntö

Please leave this field empty.
© 2018 Pöyryn Timantti Oy All rights reserved